Op zoek naar een vuurtafel voor de horeca?

Bent u op zoek naar een vuurtafel voor de horeca? Bij Outdoorhoreca helpen wij u graag verder! In dit artikel vindt u alle benodigde informatie voor het kiezen van een geschikte vuurtafel voor uw eigen horecagelegenheid. 

Hoe wil ik mijn vuurtafel gebruiken?

Bij het kiezen van de juiste vuurtafel is het allereerst van belang om te bepalen wat de mogelijkheden zijn binnen uw horecagelegenheid. Het overgrote deel van de verkrijgbare vuurtafels maakt gebruik van gas als brandstof. Deze brandstof kan op twee manieren worden geleverd aan de haard, namelijk:

  1. via een directe aansluiting op een gasleiding; of
  2. via een aansluiting op een externe gasfles.
Voor- en nadelen directe aansluiting

Het grootste voordeel van een directe aansluiting op een gasleiding is dat u, na het plaatsen van de haard, deze nooit meer hoeft te voorzien van een nieuwe gasfles. Hierdoor kunt u de haard altijd laten branden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de afnemende inhoud van de gasfles.

Het grootste nadeel van een directe aansluiting op een gasleiding is dat u de haard niet gemakkelijk kunt verplaatsen zonder een nieuwe gasleiding te trekken. Mocht u niet met enige regelmaat de indeling van uw horecagelegenheid veranderen, dan zal dit weinig nadelen voor u hebben.

Voor- en nadelen aansluiting via externe gasfles

Het grootste voordeel van het gebruik van een externe gasfles is dat u de haard eenvoudig ergens kunt neerzetten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de aanwezigheid of het plaatsen van een (nieuwe) gasleiding. De nadelen van een externe gasfles kunnen zijn dat de fles niet altijd in de haard geplaatst kan worden of dat deze naar verloop van tijd moet worden vervangen voor een vol exemplaar.

Professional Collectie door Rivelin

Speciaal voor klanten die gebruik willen maken van een directe aansluiting op een gasleiding heeft Rivelin de Professional Collectie ontwikkeld. Deze collectie bestaat uit 13 verschillende modellen vuurtafels, allen gekenmerkt door hun unieke ontwerp en kwaliteit. Ieder model is daarnaast volledig naar wens samen te stellen in de online configurator. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende architectonische basiskleuren en bovenbladen (graniet of Dekton® keramiek). Ook kunt u hier kiezen uit verschillende sierstenen, windschermen en extra opties zoals geïntegreerde LED verlichting of bediening per touch. Op deze manier vindt en creëert u de ideale vuurtafel voor de horeca.

Liberty Collectie door Rivelin

Voor klanten die geen gebruik wensen te maken van een directe aansluiting op een gasleiding heeft Rivelin de Liberty Collectie ontwikkeld. Deze collectie bestaat uit drie modellen vuurtafels, de Inca, de Atlanta en de Sorrento. De vuurtafels uit de Liberty Collectie worden gekenmerkt door hun unieke design, kwaliteit en gemak. Bij ieder van deze vuurtafels is het mogelijk om een gasfles in de behuizing zelf te plaatsen. Hierdoor neemt u het zicht van een externe gasfles weg en hoeft u de haard alleen nog maar op z’n plek te zetten. Eenvoudiger kan bijna niet. Ook de modellen uit Liberty Collectie kunnen volledig naar wens worden samengesteld in de online configurator. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om enkele basisvarianten direct te bestellen bij ons in de webshop. Voor meer informatie over deze basisvarianten verwijzen wij u graag naar deze pagina.

Professional Collectie door Rivelin

Vuurtafel Manhattan

Rivelin Buitenhaard Manhattan
Rivelin Professional Collectie

Liberty Collectie door Rivelin

Vuurtafel Sorrento

Rivelin Buitenhaard Sorrento
Rivelin Liberty Collectie

Verschil in kwaliteit

Zoals met veel producten bestaat er ook een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende verkrijgbare vuurtafels. De meeste vuurtafels worden vervaardigd uit aluminium, aangezien dit kostentechnisch zeer voordelig is. Echter, een behuizing van aluminium is veel kwetsbaarder dan bijvoorbeeld een behuizing van roestvrijstaal. Dit kan zeker in de horeca, waar sprake is van intensief gebruik, een probleem opleveren. Ook zijn veel vuurtafels voorzien van een houten bovenblad. Dit biedt een natuurlijk en warm aangezicht, maar het is daarentegen gevoelig voor slechtere weersomstandigheden. Hierdoor zijn dit type vuurtafels ook zeer onderhoudsgevoelig.

Bij Outdoorhoreca geven wij altijd de voorkeur aan kwaliteit, aangezien wij willen dat onze klanten zo lang mogelijk kunnen genieten van de bij ons aangekochte producten. Dit is ook de reden waarom wij de vuurtafels van Rivelin hebben opgenomen in ons assortiment. Al deze haarden worden vervaardigd uit maritieme kwaliteit roestvrijstaal (RVS 304), waarna deze worden voorzien van een hoogwaardige kwaliteit poedercoating (RAL). Het bovenblad van elke vuurtafel wordt vervaardigd uit graniet of Dekton® keramiek. Hierdoor zijn de vuurtafels weersbestendig en daarnaast ook onderhoudsarm. Op deze manier heeft u met Rivelin altijd de ideale vuurtafel voor de horeca in huis.

Meer informatie

Heeft u na het bekijken van de online configurator of van onze Rivelin producten nog vragen?  Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Met dank aan:
Logo Rivelin